Corona update

(25 apr ’20) Deze week heeft de regering besloten dat er weer in beperkte mate gesport kan worden. Via dit nieuwsbericht proberen we de relevante informatie even op een rijtje te zetten.

 

– Jeugd onder de 12 kan in de buitenlucht sporten, jeugd van 12 tot 18 ook maar dan wel volgens de anderhalve meter norm. Zie voor een nadere uitleg over huidige mogelijkheden de website van het NOC*NSF.

– Ook is het NOC*NSF ism de bonden bezig met het opstellen van een protocol hoe er gesport kan worden vanuit de huidige maatregelen. Neem hiervoor contact op met je bond om de precieze richtlijnen voor de eigen sport te vernemen.

– Hierbij geldt dat ook de verenigingen die normaal binnen sporten gebruik kunnen maken van de buiten sportaccommodaties. Hierin ligt de regie bij de gemeente en kun je meer lezen op de website van Sport050.

– Het huis voor de Sport heeft aangeboden om verenigingen te helpen bij het doen van een verzoek tot een Eenmalige Tegemoetkoming, waarbij de vereniging aanspraak kan maken op 4.000 Euro. Lees hier meer over op de website van Huis voor de Sport.

– Op dit moment hebben we nog geen antwoord op ons verzoek aan de gemeente om de huurkosten vanaf 17 maart te schrappen. We hopen hier snel meer over te horen, want er zijn inmiddels de nodige gemeenten die al wel hebben besloten tot het niet meer factureren van deze kosten.