Over ons team

Al onze bestuursleden zijn actief geweest (of zijn nog actief) binnen besturen van Groningse sportverenigingen. Daardoor weten wij waar het om draait voor de verenigingen en kunnen wij de belangen van de verenigingen goed behartigen. We streven een evenwichtige verdeling na ten aanzien van het soort sporten waar we actief zijn omdat we weten dat specifieke sporten ook specifieke problemen hebben.

team foto
teamlid

Voorzitter

Bram Reudink

Ik ben jarenlang actief geweest binnen badmintonvereniging BC GO!. Eerst als TC-lid, daarna als TC-voorzitter en tot slot ben ik 7 jaren voorzitter geweest. Momenteel ben ik vice-voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond. Professioneel ben ik free-lance business consultant.

teamlid

Secretaris

Ad Molenaar

Ik ben voorzitter geweest van een voetbalvereniging en jarenlang secretaris van de Federatie Groninger Amateurvoetbalverenigingen. Als gepensioneerd docent taalvaardigheid kan ik mij met veel plezier richten op mijn taak als secretaris van de Sportkoepel.

teamlid

Penningmeester

GP de Vries

Ik ben al meer dan 45 jaar betrokken als bestuurslid en vrijwilliger bij diverse verenigingen, waaronder 27 jaar voorzitter van een rugbyclub. Ik gooi nu nog een balletje bij Rugby Club Dwingeloo waar ik ook als vrijwilliger actief ben. Ik vind het clubleven en de breedtesport erg belangrijk voor een gezonde maatschappij en zet me dan ook graag in voor de Sportkoepel Groningen.

teamlid

Bestuurslid

Emmy in 't Veldt

In mijn sportieve carrière heb ik veel aan wedstrijdzwemmen en waterpolo gedaan (in Dordrecht en Leiden). Na een korte pauze sinds 2010 weer actief, en wel binnen het masterszwemmen bij G.Z. TriVia. Bij deze vereniging ben ik van 2014 t/m 2018 ook bestuurslid geweest. Op dit moment hou ik me binnen G.Z. TriVia nog bezig met het Zwemmen Speciaal.

teamlid

Bestuurslid

Gert Jan de Volder

Ik ben meer dan 20 jaar voorzitter van de Stichting tot Exploitatie van het Tennispark Haren (SETH), getrouwd en heb 1 zoon (beide actief als vrijwilliger bij HC Groningen). Professioneel ben ik al een aantal jaren met pensioen. In mijn werkzame leven was ik directeur van een IT bedrijf.

teamlid

Bestuurslid

Joop Top

Professioneel ben ik van 1995 tot heden ondernemer in de juridische advisering en bedrijfsmatige incasso van vorderingen. Vanaf 1980 actief in de sport bij GVAV Voetbal in allerlei functies waarvan ruim 25 jaar als bestuurder (penningmeester). Daarvoor ben ik lid van verdienste EN erelid van GVAV Voetbal. Ook ben ik onderscheiden met de Gouden Speld van de KNVB voor mijn activiteiten in het voetbal op 04-11-2013 bij mijn afscheid als verenigingsbestuurder. Privé ben ik gehuwd, heb ik een zoon en een dochter en twee kleinzoons die beide ook voetballen.

teamlid

Bestuurslid

Adriaan van Bergen

Ik ben een geboren en getogen stadjer. Mijn hele leven staat in het teken van de sport. Ik heb vele sporten beoefend, maar mijn hart ligt voornamelijk bij het basketbal. Ik heb zo’n 20 jaar gecoacht, bij onder andere BV Groningen, de Groene Uilen en Donar. In de laatste 12 jaar van mijn werkzame leven was ik algemeen manager van Landstede Basketbal in Zwolle. Ik ben getrouwd en heb twee mooie en lieve dochters en sinds twee jaren gepensioneerd. Genoeg tijd om de Sportkoepel en de verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen.