Eenmalige tegemoetkoming

(27 mrt ’20) Er zijn diverse partijen bezig met het bekijken of er regelingen mogelijk zijn, waaronder het NOC*NSF en de VSG (Vereniging Sport en Gemeente). Er is inmiddels via de VSG een mogelijkheid voor verenigingen om een eenmalige tegemoetkoming aan te vragen.

Verder is er tot vandaag nog geen reactie ontvangen van de gemeente op ons verzoek om de gemiste uren niet in rekening te brengen. De gemeente lijkt te wachten op een volgende beslissing van het kabinet. Wel heeft ze besloten om voorlopig geen rekeningen meer te versturen aan de verenigingen. Of dat inhoudt dat deze ook niet meer betaald hoeven worden is nog niet duidelijk. Wij vragen de verenigingen dan ook om rekeningen die toch binnenkomen over de periode van 15 maart tot 6 april vooralsnog niet te betalen. Check ook de website van Sport050 voor meer informatie.

Ook hebben wij begrepen dat de gemeente aan het bekijken is of het onderhoud, wat voor de zomer gepland stond, naar voren gehaald kan worden. Wellicht biedt dit de mogelijkheid om in de zomer de parken wel open te houden.