Ridder Jan Buitenhuis!

(26 apr ’22) Gisteren heeft ons bestuurslid Jan Buitenhuis een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester van der Tuuk. Jan is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in de Ridderzaal van Borg Nienoord. De aanvraag is gedaan door Jan’s kinderen en werd ondersteund door Vereniging van Handelaren, Oranje Nassau en de Sportkoepel.

 

Tijdens de uitreiking werd duidelijk hoeveel vrijwilligersfuncties Jan al vanaf zijn 18de jaar op zich heeft genomen. En dat naast toch niet de minste banen om het eufemistisch uit te drukken. Belangeloos heeft hij zich ingezet voor de zorg, onderwijs en vooral de sport. De lijst is werkelijk indrukwekkend en als mede-bestuursleden hebben wij de aanvraag dan ook ondersteund door aan te geven wat Jan voor de Sportkoepel heeft gedaan en betekent. Met zijn werkzaamheden voor onze stichting heeft hij een enorme bijdrage geleverd voor het welzijn van de de breedtesport in de gemeente Groningen. Wij zijn dan ook trots op Jan en blij dat we hem in ons midden hebben!

 

Tijdens zijn speech reflecteerde Jan kort op hoe hij samen met zijn vrouw Jantien zich beide voor de maatschappij hebben ingezet. Hij vanuit een socialistische achtergrond, zij vanuit een christelijke overtuiging. Hij concludeerde dat de achtergrond er dus kennelijk niet toe doet om jezelf in te zetten voor de goede zaak. Een inzicht wat de aanwezigen duidelijk raakte. Het is dan ook meer dan terecht dat er ook veel aandacht was voor vrijwilligerstaken die Jantien heeft gedaan. Een inspirerend koppel en een erkenning voor al die vrijwilligers die hun taken jaar in jaar uit doen voor de sportverenigingen!